Skip til primært indhold

Tysk samarbejde om databasen for evidensbaseret telemedicin

CIMT har indgået et samarbejde med Institut for Almen Medicin ved Univerzität zu Lübeck, Tyskland, om at udvide databasen for evidensbaseret telemedicin med specialet almen medicin.

Databasen dækker alle hospitalsbaserede specialer og giver overblik over telemedicinske løsninger fra hospitaler verden over. Med det tyske samarbejde vil databasen fra foråret 2023 nu også give overblik over telemedicinske løsninger fra almen praksis.

Databasen blev først lanceret i 2020 og opdateret med et nyt litteraturstudie i 2022.

Kristian Kidholm, professor og forskningsleder i CIMT samt idemand bag databasen siger: “Brugen af telemedicin er også stigende i almen praksis og kan være med til at forbedre kontakten med patienterne og arbejdsgangene for både det sundhedsfaglige personale i almen praksis og partnere, fx på hospitaler. Derfor er det rigtig vigtigt også at få det speciale repræsenteret i databasen, og vi er meget glade for samarbejdet med Institut for Almen Medicin på Univerzität zu Lübeck”.

Databasen bliver opdateret med lettilgængelig evidensbaseret information om telemedicinske løsninger både på hospitaler og i almen praksis i foråret 2023.

Om Institut for Almen Medicin, Universität zu Lübeck, Tyskland

Institut for Almen Medicin rummer et tværfagligt team med alment praktiserende læger, psykologer og sociologer.

Instituttet forsker bl.a. i:

  • Implementeringsforskning inden for eHealth og telemedicin
  • Udvikling af koncepter for fremtidens pleje og behandling af kronisk syge patienter
  • (Videre)uddannelsesforskning

Besøg databasen for evidensbaseret telemedicin på telemedicine.cimt.dk.

Besøg Institut für Allgemeinmedizins hjemmeside.

APPFWU02V