Rift om førstepladserne til InnoEvent
Lørdag den 17. marts kulminerede InnoEvent-ugen til den store finaledag, hvor luften sitrede af spænding, da de studerende præsenterede deres bud på konkrete løsninger på sundhedssektorens problemstillinger for ikke mindre end 40 veloplagte dommere.
Niveauet var højt hos de studerende, og det var en svær opgave for de 40 dommere at kåre vinderene. Der skulle findes en vinder fra hver af de fire cases:
- Psykiatri og Diabetes
- Røgfrit Odense
- Forebyggelse af vægtøgning hos gravide
- Big Data og Astma
Løsningernes høje niveau betød bl.a., at den planlagte annoncering af vinderne blev forsinket, da dommergruppen fra case 2 om Røgfrit Odense havde brug for ekstra tid til at finde frem til en vinder blandt de gode forslag.
IVÆRKSÆTTERFORLØB SOM EKSTRAPRÆMIE
Den odenseanske virksomhed Public Intelligence havde derudover udlovet et iværksætterforløb til det løsningsforslag med størst forretningspotentiale på tværs af de fire cases. Den ene vinder af forløbet var produktet Fit Kit fra case 3 om forebyggelse af vægtøgning hos gravide.
Fit Kit er en kuffert med redskaber og periodespecifikke træningsøvelser til kvinder efter fødsel, der skal sikre, at kvinderne får lavet hensigtsmæssig aktivitet. Dommerne var især vilde med forretningsplanen bag løsningen, og konceptets gode muligheder for opskalering, som gruppen kan arbejde videre med gennem PreScale Up-forløbet.
Og netop den faglige udvikling og faglige indsigt har for de studerende været en væsentlig del af udbyttet fra InnoEvent: ”Jeg synes, det har været givende at arbejde sammen på tværs af uddannelserne – især fordi jeg er blevet opmærksom på, hvilke kompetencer jeg selv kan bringe med til sådan et samarbejde”, fortæller Frederikke Husum, der til daglig læser Integreret Design på SDU.
MERE END UNDERVISNING
Men det er ikke kun de studerende, der får ny viden og brugbare erfaringer med sig hjem fra InnoEvent. For dommerne fungerer InnoEvent som et uformelt netværksmøde i Region Syddanmarks økosystem, som har fokus på anvendelse af teknologi i sundhedssektoren. På samme måde får Odense Universitetshospital (OUH) værdifulde input fra virksomheder og studerende. Input, som kan være svære at få øje på, når man selv er en del af arbejdsgange og problemstillinger.
InnoEvent tydeliggør således det frugtbare samarbejde mellem OUH og uddannelsesinstitutionerne, og hvordan det samlede økosystem inden for sundhedsteknologi er bygget op af den stærke faglighed på OUH, i Odense Kommune og hos de deltagende virksomheder.
Efter præmieoverrækkelsen og inden den traditionelle fejring med bobler og kransekage kunne Kim Brixen, direktør på OUH, sætte punktum for den officielle del af InnoEvent: ”Jeg vil gerne afslutte denne innovative uge med at se frem mod næste år, hvor vi i endnu højere grad skal invitere patienterne ind tæt på udviklingen. Og så vil jeg rigtig gerne bede om at få lov til at være med igen næste år” sagde han begejstret.