Skip til primært indhold

Event gav ny inspiration til brug af robotteknologi

Den 29. oktober afholdt CIMT sit første netværksarrangement om robotter i sundhedsvæsenet. Over 50 deltagere fra bl.a. ti kliniske afdelinger på OUH og ni robotvirksomheder havde meldt deres ankomst til eventet og var klar med ideer og problemstillinger til drøftelse.

Formålet med eventet var at skabe nye ideer til projekter og skabe kontakt mellem klinisk personale på OUH, robotvirksomheder i Odenseklyngen samt robotforskere fra Syddansk Universitet.

Programmet bød på to korte oplæg fra OUH om visionerne for robotter på hospitalet samt præsentation af et igangværende forskningsprojekt om en robotplatform til ultralydsscanning, som bl.a. har modtaget penge fra OUH’s Innovationspulje i foråret 2018.

For at få indblik i hvordan de lokale robotfirmaer arbejder med løsninger til sundhedsområdet, holdt hvert firma et kort oplæg. Herefter gik resten af eventet med fri snak i mindre grupper blandt deltagerne for at identificere områder, hvor der måske kan etableres nye robotprojekter til gavn for patienter og personale på OUH.

Eventet var en stor succes og da først den frie dialog var sat i gang, var den nærmest ikke til at stoppe igen, og lokalet summede af dialog og gode ideer.

På den baggrund forventer vi at gentage arrangementet i foråret 2019 – hold øje med siden her, følg vores nyhedsbrev eller LinkedIn-side – eller kontakt innovationskonsulent Lea Bohn på lea.bohn@rsyd.dk – hvis du ønsker at modtage information om kommende events om robotter og sundhedsteknologi direkte i din indbakke.

APPFWU02V