Folkemødet 2017 – Dialog og netværk på solskinsøen
For tredje gang i træk var CIMT at finde på Folkemødet på Bornholm i juni. OUH og SDU delte en stand med fokus på sundhedsteknologi, og vi afholdt hele 30 events fordelt på folkemødets fire dage!
Emnerne var bl.a. fremtidens sundhedsvæsen, demens, sundhedsrobotter, brug af data i sundhedsvæsenet, apps til patienter og personale, intelligent teknologi til fx genoptræning, kamerapille-projektet og patientinvolvering i innovationsprojekter via participatory design-forskning.
Hver dag startede med morgengymnastik, hvor en træner fra DGI Bornholm iført særlige træningssensorer guidede os gennem øvelserne. Derefter tog dagens første oplæg udgangspunkt i data fra sensorerne. I løbet af dagene vekslede programmet mellem paneldebatter med 30-50 tilhørere og korte oplæg om de mange projekter og teknologier, vi arbejder med i CIMT. Især app’en Mit Sygehus (som nu har over 20.000 brugere) og OUH’s apps til ansatte vakte publikums interesse og spørgelyst.
Stor interesse og mange ideer
I løbet af de fire dage fik vi også en masse kommentarer og forslag til forbedringer i sundhedsvæsenet fra de borgere, der besøgte standen. Via små papkort blev de besøgende opfordret til at komme med gode ideer, bl.a. under oplægget: ‘Hvis jeg var sundhedsminister, ville jeg…’, hvilket resulterede i mange gode forslag fra både unge og ældre besøgende på standen.
Under Folkemødet blev innovationskonsulent Christian Tvede desuden interviewet af nyhedssitet Medwatch om OUH’s arbejde med apps og vores ideer til at bruge droner til forbedret logistik. Det kom der følgende artikel ud af: “Blodprøver skal på dronevinger i Syddanmark” (Kræver login til MedWatch).
Folkemødet når vidt omkring
Efter de fire dage på Bornholm er det tydeligt, at Folkemødet er noget helt særligt og giver et relevant udbytte for organisationer som OUH og SDU. Aktiviteterne under Folkemødet kombinerer det bedste fra de normale typer events, vi deltager i; faglige konferencer og borgerrettede oplysningsaktiviteter, så man når vidt omkring i både emner og deltagere.
Gennem deltagelsen i Folkemødet, har vi i CIMT både fået faglige input fra andre sundhedsprofessionelle og teknologiforskere, skabt samarbejdskontakter og har fået input fra borgere til, hvordan vi kan forbedre deres oplevelse i sundhedsvæsenet. Og sidst, men bestemt ikke mindst, har vi været i dialog med politikere og nationale nøglepersoner, som er nødvendige for at nå vores ambitioner for fremtidens sundhedsvæsen.
Derfor forventer CIMT helt sikkert at være til stede på Folkemødet igen i 2018.
Håber vi ses på Bornholm til gode dialoger og gensidig inspiration.