Skip til primært indhold

Ny seniorforsker i CIMT

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi er glade for at kunne byde velkommen til Astrid Janssens som ny seniorforsker.

Astrid er lektor ved Enhed for Brugerperspektiver ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU). Hun har en baggrund i psykologi og antropologi og færdiggjorde sin ph.d. i Medicine and Health Sciences ved University of Antwerpen i Belgien.

Astrid stammer fra Belgien, og inden hun kom til Danmark arbejdede hun på University of Exeter Medical School i Storbritannien, hvor hun var medlem af instituttet for sundhedsforskning. Astrid var del af af det anerkendte Patient and Public Involvement Team, hvor hun brugte innovative metoder for at sikre, at bl.a. patienter var involveret i alle trin i forskningsprocessen. Patientinddragelse vil også være hendes fokusområde i samarbejdet med CIMT og Odense Universitetshospital (OUH), bl.a. for at skabe forståelse for og implementere brugerperspektiver som en del af integreret drift på OUH. På sigt ønsker OUH desuden at oprette et center for patientinddragelse, som skal have fokus på forskning i patientinddragelse og implementering af resultaterne derfra.

Om ansættelsen siger Astrid Janssens selv: “Det er meget spændende at være en del af arbejdet med et af OUH’s fokusområder for de kommende år; nemlig at skabe en kultur hvor samskabelse er en naturlighed for design og udvikling af både forskning og daglig drift. Jeg ser meget frem til at samarbejde med forskere og klinikere her på OUH – både dem, som allerede inddrager patienter, pårørende og plejepersonale i forskningen, og dem, som gerne vil i gang med at arbejde med en mere involverende tilgang”.

Se Astrid Janssens publikationer her.

APPFWU02V