Skip til primært indhold

CIMT på tur til Finland

11.-13. juni var der HIMSS Europe konference – denne gang i Helsinki, Finland. CIMT var selvfølgelig med og bidrog med forskellige oplæg.

HIMSS står for Healthcare Information and Management Systems Society og er en verdensomspændende netværksorganisation for sundhedsteknologi.

På Nordic Workshop præsenterede vi, hvordan arbejdet med Nyt OUH danner ramme for  innovation og udvikling samt princippet om nærhedsfinansiering, der er en ny styringsmodel for sundhedsvæsenet, hvor flere patienter skal behandles uden for sygehusene – i deres nærområde.

Daglig leder i CIMT og innovationschef på Odense Universitetshospital Tessa Lind Gjødesen præsenterede arbejdet med en digital transformation på OUH, og postdoc Mette Maria Skjøth deltog i lanceringen af et nyt netværk for sygeplejersker der arbejder med sundhedsteknologi: HIMSS Nursing Informatics Community in Europe med deltagere fra en række europæiske lande, Finnish Nurses Association, HIMSS-organisationen samt fra USA. Deltagerne spændte fra forskere til sygeplejefaglige direktører – men alle sygeplejersker. Planen er at nedsætte en styregruppe på tværs af landene i løbet af efteråret.

Projektet ImpleMentAll havde sin egen session, som satte fokus på implementering af sundhedsinnovation og præsenterede implementeringsværktøjet ItFits-toolkit, udviklet i projektet. Efter sessionen opstod spændende diskussioner, som styrkede samarbejdet mellem OUH, det øvrige ImpleMentAll-konsortium og EHTEL.

APPFWU01V