Skip til primært indhold

TTRN ph.d.-kursus 2020

Årets Transatlantic Telehealth Research Network (TTRN) Summer Institute ph.d.-kursus er netop afsluttet efter fem gode og lærerige dage fra 9.-13. august. I år var kurset, som sidste år blev afholdt på OUH, et virtuelt kursus pga. coronapandemien.

I år havde kurset to temaer: Digitale sundhedsteknologier og kunstig intelligens i sundhedsvæsenet. Kurset blev ledet af lektor Nick Anderson, adjunkt Kathy Kim fra US Davis i Californien, professor Birthe Dinesen fra Ålborg Universitet og professor Kristian Kidholm fra Syddansk Universitet/Odense Universitetshospital.

Ligesom de tidligere år udgjorde underviserne en tværfaglig gruppe med eksperter fra både sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab og tekniske videnskaber, og kursets mål var at give de studerende en introduktion til forskningsmetoder, som de kan bruge i deres egne forskningsprojekter om udvikling af nye digitale behandlinger og teknologier til patienterne.

I de fire år kurset er blevet afholdt, er antallet af kursister vokset år for år, og på dette fjerde ph.d.-kursus deltog 36 studerende fra Kina, Danmark, Tyskland, Hong Kong, Singapore og USA.

Alle de danske deltagere startede første kursusdag den 9. august med at mødes på OUH, hvor de fik overrakt den officielle kaffekop fra TTRN-kurset og fik lidt socialt udbytte af kurset med fælles middag.

Ph.d.-kurset 2019 blev afholdt i Odense med studerende for hele verden. Næste års kursus afholdes 9-13.  august i Ålborg.

APPFWU02V