Skip til primært indhold

MTV i centrum i Köln

CIMTs MTV-konsulenter var flot repræsenteret på verdenskongressen Health Technology Assessment international (HTAi) i Köln.

Deltagerne inkluderede:

  • Anne Mette Ølholm fortalte om evalueringen af PRO i almen praksis, som viste, at både patienter og praktiserende læger var glade for den teknologiske løsning til indsamling af PRO-data.
  • Tue Kjølhede fortalte om en evaluering af en app til unge med diabetes. Evalueringen blev lavet for Digitaliseringsstyrelsen.
  • Maja Kjær Rasmussen fortalte om evalueringen af Kristina Garne Holms ph.d.-projekt om telemedicinsk hjemmeophold til for tidligt fødte børn. Evalueringen viste, at hjemmeopholdet har en positiv klinisk effekt uden at øge omkostningerne.

I forbindelse med kongressen underviste samfundsvidenskabelig forskningsleder Kristian Kidholm på et kursus i medicinsk teknologivurdering og blev desuden udpeget til formand for en arbejdsgruppe, der skal skræddersy et tilsvarende kursus til kinesiske hospitaler til næste års HTAi-kongres i Beijing.

For Kristian Kidholm tydeliggør den slags kongres, at der er sket en udvikling inden for medicinsk teknologivurdering: “Tidligere blev vi bedt om at fortælle om, hvordan man rent praktisk evaluerer medicinsk teknologi, men i dag fortæller vi oftere om, hvordan medicinsk teknologivurdering kan bruges som værktøj til at vælge de rigtige digitale løsninger”.

APPFWU02V