Skip til primært indhold

Innovationsprofessor i CIMT

Med stor glæde og stolthed kan vi annoncere, at samfundsfaglig forskningsleder i CIMT Kristian Kidholm er ansat som innovationsprofessor ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH) samt forskningsleder i CIMT.

Kristian Kidholm er en af Nordens førende eksperter inden for evaluering af telemedicin og medicinsk teknologi. Han står bag modellen MAST (Model for ASessment of Telemedicine), der er den mest udbredte ramme for evaluering af telemedicin i Europa og anbefalet af Europakommissionen. Andre dele af verden har også fået øjnene op for behovet for at evaluere medicinsk teknologi, og derfor rejser Kristian jævnligt ud for at undervise i modellen og i evaluering af sundhedsteknologi på hospitaler. I 2020 skal han fx til Beijing for at undervise evalueringseksperter fra hele verden i hospitalsbaseret vurdering af medicinsk teknologi.

ARBEJDER FOR GRUNDIG EVALUERING AF NY TEKNOLOGI

Som innovationsprofessor er Kristians fokus på at sikre, at vi bruger ressourcerne på de rigtige innovationstiltag. Det skal sikres ved hjælp af grundig evaluering med fokus på deres betydning for samfundsøkonomien, hospitalernes produktivitet og ulighed i sundhed.

”OUH er allerede førende i brugen af digitale sundhedsteknologier som apps til patienter, videosamtale og hjemmemonitorering af patienternes helbred. Mit mål er, at vi skal bruge tværfaglig forskning til at sikre, at OUH’s behandlingstilbud til patienterne bliver endnu bedre ved hjælp af nye digitale teknologier, og at vi vælger de teknologier, som gør en forskel og giver værdi for patienterne”, siger den nye professor.

Kristian medvirker jævnligt i medierne i forskellige artikler og nyhedsindslag, hvor han bibringer en forskningsvinkel på bl.a. ny teknologi, telemedicin og andre muligheder for behandling og sundhedstilbud over afstand. Han har udgivet 38 artikler i peer reviewed tidsskrifter og er citeret over 1000 gange.

Peder Jest, direktør på OUH og formand for Innovationsrådet er begejstret for udnævnelsen: ”At ansætte en innovationsprofessor er startskuddet til en ny æra for CIMT. Det er unikt for et dansk hospital at ansætte en innovationsprofessor, og ansættelsen demonstrerer det fremragende og fremadskuende samarbejde mellem OUH og Syddansk Universitet”.

OUH’S SÆRLIGE FOKUS PÅ INNOVATION

Udnævnelsen af Kristian Kidholm til innovationsprofessor på Odense Universitetshospital understreger det helt særlige fokus, som OUH har på strategisk innovation.

Lægelig direktør på OUH Kim Brixen siger om ansættelsen: ”Vi havde et stærkt og meget spændende, internationalt ansøgerfelt med en del forskellige fagligheder repræsenteret. Kristian Kidholms profil med baggrund i Medicinsk Teknologivurdering, mangeårige erfaring fra hospitalsverdenen samt brede berøringsflade med mange faggrupper og discipliner var vigtige faktorer i valget af ham som vores nye professor”.

I CIMT glæder vi os over valget af den nye professor og ser frem til det fortsatte samarbejde.

APPFWU02V