Skip til primært indhold

International anerkendelse til Healthcare DENMARKs rapport om telehealth

Flere af OUH’s innovative projekter fremhæves i Healthcare DENMARKs nyligt udgivne rapporter om telehealth og demens, som allerede har fået international anerkendelse.

Udgivelsen om telehealth tager udgangspunkt i hele den danske sundhedssektor, og mange af de nævnte projekter er fra OUH. Her kan nævnes det banebrydende arbejde med telepsykiatri, som Region Syddanmark nu tilbyder på landsbasis, og det vellykkede forsøg med kamerapiller til diagnosticering af tarmkræft. Læs om telepsykiatri her og kamerapiller her.

Et andet OUH-projekt, der nævnes, er den særlige løsning for overvågning af for tidligt fødte børn i hjemmet. Den gør det muligt for familierne at starte deres nye liv med barnet hjemme i stedet for på hospitalet. Denne service bliver nu udvidet til at dække flere patientgrupper på H.C. Andersens Børne- og Ungehospital, og tanken er, at den i fremtiden skal udbredes til flere danske hospitaler. 

”Kortere indlæggelsesperioder er et strategisk mål for OUH. Med telehealth-løsninger er det muligt for patienter at blive udskrevet tidligere, når indlæggelsen foregår i deres eget hjem. Det forbedrer behandlingens kvalitet og effektivitet og gør en stor forskel for patientens livskvalitet,” fortæller Peder Jest, direktør for OUH.

Udgivelsen har fået international anerkendelse. I første omgang er Healthcare DENMARK blevet kontaktet af the University of Central Lancashire (UCLan) i England, som kalder rapporten for ”One of if not the best and most readable papers on telehealth I have seen.” UCLan og Healthcare DENMARK er nu i gang med at etablere et samarbejde på området.

Demensvenligt sygehus

Healthcare DENMARKs anden rapport præsenterer innovative demensvenlige løsninger, der har til formål at forbedre livskvaliteten for demente. Et af eksemplerne i udgivelsen er arbejdet med at gøre OUH Svendborg Sygehus til demensvenligt sygehus – ikke kun på den geriatriske afdeling, men på hele sygehuset. Det handler ikke kun om at ændre på de fysiske rammer på afdelingerne, men i høj grad om at uddanne hele personalet. Den viden og de erfaringer, processen giver, skal bruges til at etablere flere demensvenlige sygehuse i hele landet.

”På et moderne hospital er vi forpligtet til at tilbyde høj kvalitet i diagnose, behandling og pleje af patienter med demens, uanset hvilken afdeling af hospitalet de er indlagt på. Det kræver både overskud af empati og ekspertise fra personalet samt tilpassede fysiske omgivelser, der både kan forbedre sundhedsydelsernes kvalitet og patientens livskvalitet,” siger Peder Jest.

APPFWU01V