Skip til primært indhold

CIMT formaliserer forskningssamarbejde med amerikanske universiteter

Forskere fra CIMT har de sidste tre år været med i forskningssamarbejdet TTRN; Transatlantic Telemedicine Research Network, i samarbejde med Birthe Dinesen fra Laboratorie for Velfærdsteknologi ved Aalborg Universitet og en række amerikanske telemedicinforskere.

Det var bl.a. i den forbindelse, at Kristian Kidholm, samfundsøkonomisk forskningsleder i CIMT, var på forskerophold ved UC Berkeley i efteråret 2015.

I foråret 2017 blev dette samarbejde formaliseret gennem underskrivelsen af en 5-årig samarbejdsaftale, hvor de fire universiteter (SDU, Aalborg Universitet, UC Berkeley og UC Davis) har forpligtet sig til at samarbejde om tværfaglig forskning i telemedicin mellem forskere i USA og i Danmark, bl.a. gennem udveksling af ph.d.-studerende og fælles publikationer og forskningsprojekter. Faktisk har forskerne i netværket allerede udgivet én publikation sammen i 2016: Personalized Telehealth in the Future: A Global Research Agenda.

Et af de første konkrete resultater af aftalen vil være afholdelsen af et ph.d.-kursus for danske og amerikanske studerende i netværket i Aalborg i august/september 2017, hvor både Jane Clemensen og Kristian Kidholm fra CIMTs forskningsledergruppe skal undervise.

Netværket forventer desuden at afholde en konference i USA senere på efteråret.
Spørgsmål til CIMTs medvirken i TTRN kan henvendes til forskningsleder Kristian Kidholm på kristian.kidholm@rsyd.dk.

APPFWU01V