Skip til primært indhold

Tolkeprojektet i Region Syddanmark vinder Effektiviseringsprisen under Digitaliseringsprisen 2016

I dag uddeltes Digitaliseringsprisen 2016 på konferencen Offentlig Digitalisering i Aarhus. Region Syddanmark var nomineret i alle tre pris-kategorier: Effektiviseringsprisen, Velfærdsprisen samt Dommernes Specialpris.

I Effektiviseringsprisen var Teletolkeprojektet nomineret – og vandt velfortjent.

Teletolkning var et regionalt projekt under et nationalt udbredningsprojekt, men kun i Region Syddanmark har man virkelig fået forankret den nye tolkeform og opnået de positive effekter. Ved udgangen af 2015 var det samlede antal teletolkninger hele 83% på Odense Universitetshospital og 67% på Region Syddanmarks sygehuse som helhed. På OUH er man kun positiv over for teletolkning, og både hospitalsdirektør Peder Jest og overlæge Morten Sodemann slår ofte på tromme for en bredere implementering af løsningen, så flere patienter kan få del i de gavnlige effekter.

Under Velfærdsprisen var regionen nomineret gennem Telepsykiatrisk Center, som er det første af sin slags i Danmark. Telepsykiatrisk Center har en bred portefølje af både implementerings- og forskningsprojekter inden for feltet telepsykiatri, og var nomineret med projektet Telepsykiatrisk hjemmebehandling.

I Dommernes Specialpris var CoLab Plug & Play udvalgt som en af de tre nominerede. Plug & Play er et unikt test-laboratorium, hvor både virksomheder og forskere kan teste løsninger og hypoteser og simulere real-life scenarier i tæt samspil med slutbrugere. I CIMT har det bl.a. været brugt i forbindelse med behovsafdækning i patientinddragende forskningsprojekter.

APPFWU01V