Projekt i Digital Vision fører til videreudvikling og implementering
Efter afslutningen af projektet VR Trainer har virksomheden bag videreudviklet løsningen, så den i dag er taget i brug på Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S på OUH, og de får interesserede henvendelser fra andre hospitalsafdelinger.
Som en del af projektet Digital Vision testede Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme på Odense Universitetshospital virtual reality i form af løsningen VR Trainer til træning af sondeanlæggelse hos afdelingens sygeplejersker.
Resultatet af projektet var, at virtual reality blev vurderet som velegnet til at træne kliniske procedurer, men VR Trainer krævede stadig udvikling, før den ville kunne tages i brug. Desuden skulle der etableres arbejdsgange i forhold til jura, IT, hygiejne m.m.
Efterfølgende har folkene bag VR Trainer arbejdet videre med prototypen på baggrund af erfaringerne fra Digital Vision og har skabt 14 forskellige procedurer i det virtuelle træningsmiljø. Det betyder, at VR Trainer i dag er en færdigudviklet løsning til træning af kliniske procedurer i et virtuelt miljø. Her kan sundhedspersonale øve sig på fx sondeanlæggelse, intramuskulære injektioner og anlæggelse af kateter uden at forstyrre kolleger og uden at belaste patienterne. Og Afdeling S på OUH har i dag købt løsningen og taget den i brug.
Klinisk sygeplejespecialist og implementeringsleder på Afd. S Trine Ladingkær fortæller: ”Digital Vision har gjort os meget mere digitale på afdelingen, og vi er opmærksomme på digitale løsninger på vores udfordringer på en helt anden måde end før. Vores samarbejde med VR Trainer har været rigtig godt, og det er kanon, at projektet har ført til videreudvikling af produktet, så det i dag er en fordelagtig løsning, som vi kan bruge i vores hverdag på en travl, medicinsk afdeling”.
VR Trainer er glade for at løsningen er blevet taget godt imod: ”Det er en lang proces at udvikle digitale løsninger til sundhedsvæsenet, fordi der er mange krav til funktioner, hygiejne, datahåndtering og så videre. Så vi er rigtig glade for og stolte over, at VR Trainer i dag anerkendes som fremsynet og pålidelig træningsmakker for sundhedspersonalet”, siger Christian Nørrelund, medstifter af VR Trainer.
Digital Vision
Projektet Digital Vision kørte på Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S på Odense Universitetshospital fra 2019-2021. Projektet repræsenterede en ny tilgang til digital innovation, hvor mange teknologier blev testet sideløbende på én hospitalsafdeling for at kunne se synergieffekterne af en gennemgribende omstilling til digitale arbejdsgange.
Artikler om VR Trainer
Læs artikel fra Erhverv+ om udviklingen af VR Trainer: Fynsk VR-løsning er blevet blåstemplet: Et kæmpe skridt at lande vores første kunde.
Læs artikel fra Erhverv+, hvor Rikke Lyngholm Christensen, daglig leder i CIMT, fortæller om implementering af ny teknologi i sundhedsvæsenet: Lang vej fra projekt til implementering: Vi går helst med både livrem og seler.