Skip til primært indhold

Diskussion af MAST-modellen i Journal of Technology Assessment in Health Care

I januar 2016 bragte International Journal of Technology Assessment in Health Care en artikel om brugen af MAST-modellen i EU-projektet Renewing Health, skrevet af Anne Granstrøm Ekeland og Astrid Grøttland fra Norwegian Centre for eHealth Research (tidligere Norwegian Centre for Integrated Care and Telemedicine (NST)), Tromsø.

Artiklen viser, at deltagerne i Renewing Health opfattede MAST som en brugbar evalueringsmodel, men også havde forslag til forbedringer ved brug af fx processtudier og øget fokus på den tekniske anvendelighed af nye telemedicinske løsninger. Se artiklen her.

Efterfølgende har CIMTs MAST-eksperter, i samarbejde med Anna Kotzeva fra Catalan Agency for Health Technology Assessment and Research, udgivet en reply-artikel, som påpeger en række misforståelser i den første artikel. Det nævnes bl.a. at de eksisterende MAST-domæner i forvejen medtager mange af de nye ønsker til effektmål, og at MAST netop er kendetegnet ved at inddrage viden om den kontekst som en telemedicinsk løsning anvendes i. Reply-artiklen, skrevet at Lise Kvistgaard Jensen, Anna Kotzeva og Kristian Kidholm kan læses her.

APPFWU01V