Skip til primært indhold

Telemedicin og morgengymnastik på Folkemødet 2015

I år var CIMT for første gang med på Folkemødet på Bornholm. CIMT deltog med en stand, som blev godt besøgt i løbet af de fire solbeskinnede dage.

På standen var der en god dialog med de mange besøgende omkring de teknologier, der var udstillet, og de fleste var positive over for den udvikling, som OUH og CIMT præsenterede omkring sundhedsteknologi. Mange havde nyttige tanker og forslag vedr. løsningerne, som kan bruges i det videre udviklingsarbejde på OUH.

Events og telemorgengymnastik på standen

Ud over at lade de besøgende afprøve nye teknologier, blev der afholdt fire events på standen, hvor fagfolk fra sundhedsvæsenet og patientforeninger holdt korte oplæg, hvorefter de diskuterede forskellige emner vedr. sundhedsvæsenet og sundhedsteknologi i mindre grupper med eventdeltagerne.

Denne type utraditionelle events blev taget særdeles positivt imod af tilhørerne, som var glade for at blive inddraget og for at kunne tale med ‘eksperterne’. Fredag morgen var der desuden Telemedicinsk Morgengymnastik, hvor alle forbipasserende var inviteret med til en gang morgentræning under kyndig vejledning af en fysioterapeut fra OUH – via videokonference-udstyr.

CIMT i paneldebatter

Foruden pasning af standen var CIMTs deltagere også særdeles aktive andre steder på Folkemødet. OUH’s direktør og formand for hospitalets Innovationsråd Peder Jest var med i paneldebatter hos både FOA og Kasters/Meningsministeriet, hvor bl.a. også formanden for Danmarks Lungeforening, direktøren for Danske Patienter samt næstformanden i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) deltog i ”Vi behandler Danmark – debat om telemedicin.”

Innovationskonsulent Dorthe Boe Danbjørg deltog i eventet ”Velfærdsteknologi og (u)lighed for borgerne” hos FOA, og lektor Jane Clemensen var med i et radioindslag på Radio Folkemødet – et radioindslag som bl.a. handlede om ulighed i sundhedsvæsenet, og hvordan et center som CIMT kan være med til at gøre en forskel.

“Vi havde stor glæde af at deltage på Folkemødet i år. Vi kom i god dialog med både borgere og beslutningstagere fra forskellige områder, og vi blev inviteret med til mange events, fordi folk var interesserede i at høre, hvad CIMT og OUH kan og vil. Jeg håber, at vi kan være med igen næste år, eventuelt i en fælles stand med andre af vores gode partnere fra sundhedsklyngen i Odense”, udtaler Peder Jest, direktør på OUH og formand for hospitalets Innovationsråd.

APPFWU02V