Skip til primært indhold

InnoEvent 2018

InnoEvent er en årligt tilbagevendende konkurrence, hvor godt 150 udvalgte studerende fra University College Lillebælt, Erhvervsakademiet Lillebælt og Syddansk Universitet sammen løser cases fra sundhedsvæsenet. Temaet i 2018 er forebyggelse, livsstil og adfærdsændringer.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel åbner InnoEvent 2018 mandag den 12. marts, og vinderne kåres lørdag den 17.marts efter en intens uge med masser af netværk, nye ideer, smart teknik og problemer fra hverdagen i sundhedssektoren både på hospitaler og i kommuner.

Samarbejde på tværs

InnoEvent er en særlig odenseansk opfindelse med tæt samarbejde mellem, sygehus, kommune og uddannelsesinstitutioner. I løbet af ugen møder de studerende eksperter fra Odense Universitetshospital (OUH) og Odense Kommune, og de kan pitche deres ideer for de deltagende virksomheder, der producerer eller sælger produkter, som kan bidrage til at løse udfordringer i sundhedssektoren. Det er CoLab Odense, der sørger for kontakt til og involvering af virksomhederne.

Mette Damkjær Syse, projektchef i CoLab Odense, fortæller: ”InnoEvent er en intens og spændende uge, der giver studerende indblik i sundhedssektorens udfordringer og skaber rammer for udvikling af deres iværksætterevner og -interesse. Kommune og sygehus får nye vinkler og input på de valgte udfordringer, og virksomhederne kan præsentere deres produkter, få nye ideer og styrke deres netværk både i sundhedssektoren og blandt de dygtige studerende.”

Lørdag den 17. marts afsluttes InnoEvent, når de 40 dommere kårer en vinder fra hver af de fire cases i konkurrencen. I år har den odenseanske virksomhed Public Intelligence udstedt en pris for bedste forretningsmulighed, og præmien er et iværksætterforløb hos netop Public Intelligence.

InnoEvent er skabt i Odense af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på Odense Universitetshospital, CoLab Odense og de deltagende uddannelsesinstitutioner. I dag er InnoEvent et registreret koncept og er bl.a. eksporteret til Finland og Spanien.

InnoEvent arbejder med de tre bundlinjer: uddannelse, værdi for patient og borger samt værdi og vækst i virksomheder.

InnoEvent har eksisteret siden 2010.

APPFWU02V