Skip til primært indhold

InnoEvent 2019

I uge 11 dyster 200 odenseanske studerende igen for at finde de bedste og mest innovative løsninger til problemer i sundhedsvæsenet.

InnoEvent er en årligt tilbagevendende konkurrence, hvor godt 200 udvalgte studerende fra University College Lillebælt Erhvervsakademi og Professionshøjskole og Syddansk Universitet sammen løser cases fra sundhedsvæsenet. Temaet i 2019 er ”Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen” med særlig fokus på diabetes og alle casene er stillet af det nye Steno Diabetes Center Odense.

Odenses borgmester Peter Rahbek Juel åbner InnoEvent 2019 mandag den 11. marts, og vinderne kåres lørdag den 16. marts efter en intens uge med masser af netværk, nye ideer, smart teknik og problemer fra hverdagen i sundhedssektoren både på hospitaler og i kommuner.

Samarbejde på tværs

InnoEvent er en særlig odenseansk opfindelse med tæt samarbejde mellem, sygehus, kommune og uddannelsesinstitutioner og afholdes i samarbejde mellem UCL, SDU, OUH, CIMT og Odense Kommune.

De studerende arbejder i løbet af ugen i tværprofessionelle teams, hvor de med sparring fra sundhedsprofessionelle og virksomhedsrepræsentanter skal skabe innovative løsninger inden for fire cases, stillet af Steno Diabetes Center Odense, der alle har forskellige aspekter af livet med diabetes som omdrejningspunkt.

De fire cases stillet ti lårets InnoEvent er:

  1. Nydiagnosticeret diabetes – hvad så nu?
  2. Etniske minoriteter med diabetes
  3. Hvordan kan man forebygge lavt blodsukker og afhjælpe angst?
  4. Samspil mellem almen praksis og borgeren med type 2 diabetes

InnoEvent er en intens og spændende uge, der giver studerende indblik i sundhedssektorens udfordringer og skaber rammer for udvikling af deres iværksætterevner og -interesse. Kommune og sygehus får nye vinkler og input på de valgte udfordringer, og virksomhederne kan præsentere deres produkter, få nye ideer og styrke deres netværk både i sundhedssektoren og blandt de dygtige studerende.

Lørdag d. 16. marts samles ca. 40 dommere og kårer en vinder fra hver case.

InnoEvent er skabt i Odense af Odense Universitetshospital og det tidligere Erhvervsakademi Lillebælt. I dag er InnoEvent et registreret koncept og er bl.a. eksporteret til Finland og Spanien.

InnoEvent arbejder med de tre bundlinjer; uddannelse, værdi for patient og borger samt værdi og vækst i virksomheder.

InnoEvent har eksisteret siden 2010.

APPFWU01V