Skip til primært indhold

Sundhedsøkonomisk evaluering af Telepal – et telepalliationsprogram

På verdensplan er der mere end 20 millioner mennesker, der hvert år gennemgår palliativ pleje i forbindelse med livstruende sygdom. Den palliative pleje består af lindring af smerter, støtte og vejledning for at fremme patienternes livskvalitet.

PROJEKTPERIODE

Start: 2021
Slut: 2025

En undersøgelse fra 2019 viser, at størstedelen af danske patienter ønsker at modtage palliativ pleje i eget hjem. For at muliggøre dette løb der fra 2021-2025 et projekt, hvor en digital platform kaldet TelePal.dk skulle udvikles. Tanken var, at man, via platformen, kunne skabe et individuelt palliationsforløb med sundhedsprofessionelle, foretage opkald og videoopkald med sundhedsprofessionelle og få rettidig, evidensbaseret information om livets sidste fase.

MÅL

Telepal-projektet skulle identificere udfordringer relateret til palliativ pleje, set fra patienternes, de pårørendes og det palliative teams synspunkt, og derudover skulle den telepalliative platform testes i et klinisk randomiseret forsøg i Region Syddanmark.

CIMT’s rolle i projektet er at undersøge de sundhedsøkonomiske aspekter ved Telepal-programmet som alternativ til konventionel palliativ behandling. Analyserne skal opgøre, hvad det koster at tilbyde Telepal i gennemsnit pr. patient, samt undersøge om Telepal kan have effekt på livskvalitet og øvrigt sundhedsforbrug.

PARTNERE

  • Palliativt Team, Sydvestjysk Sygehus, Region Syddanmark
  • Laboratoriet for Velfærdsteknologi, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, AAU
  • Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

EKSTERN FINANSIERING

Forskningsprojektet blev finansieret med midler fra Kræftens Bekæmpelse og Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Maja Kjær Rasmussen

Maja Kjær Rasmussen

Ph.d.-studerende

Odense Universitetshospital, Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV


5190 0893
Kristian Kidholm

Kristian Kidholm

Forskningsleder, professor

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT). Odense Universitetshospital, Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV


3058 6477

Birthe Dinesen

Professor

Aalborg Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet


2051 5944
APPFWU01V