Skip til primært indhold

e-Patient

Forskning og undersøgelser gennemført på OUH har vist, at patienter mangler overblik over eget behandlingsforløb.

De oplever bl.a. problemer med, hvad der skal ske og hvornår, hvad patienten selv skal gøre og hvorfor, samt sammenhæng mellem forskellige behandlinger og undersøgelser i ét forløb. Dette har direkte konsekvenser for både patienttilfredshed, patientsikkerhed og sygehusenes ressourceforbrug.

Derfor ønskede projekt e-Patient at udvikle en digital platform, som skulle give patienter bedre overblik og mere målrettet information om deres behandlingsforløb og hvad der forventes af dem i behandlingsforløbet.

MÅL

Formålet med e-Patient var at udforske digitale løsningsmodeller til at give patienterne et bedre overblik over deres sygdomsforløb og bedre informations- og kommunikationsmuligheder.

Derfor var formålet med e-Patient at udvikle nye, skalerbare koncepter for digital patientforberedelse og -kommunikation. I alt var 6-8 koncepter fordelt på forskellige patientkategorier og sygdomsforløb planlagt til udvikling i projektet.

RESULTATER

e-Patient har resulteret i 6 koncepter, 55 workshops og 25 testforløb samt et gennemført kommercialiseringsspor.

EKSTERN FINANSIERING

Projektet blev udført med midler fra Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Rikke Lyngholm Christensen

Rikke Lyngholm Christensen

Daglig leder

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT). Odense Universitetshospital, Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV


2462 9727
APPFWU01V