FAST-MRI: AI-optimeret MR-scanning til akut slagtilfælde

Ved akut slagtilfælde skal patienten MR-scannes så hurtigt som muligt for at kunne få den rette behandling. Her er hvert minut livsnødvendigt, og derfor er det oplagt at undersøge, om man kan effektivisere scanningsforløbet ved hjælp af kunstig intelligens (AI).

MÅL

Dette ph.d.-projekt skal teste det danskudviklede Apollo, som er det eneste kendte AI-system, der kan hjælpe med at billedaflæse og tage beslutninger ved magnetisk resonansscanning (MR) af hjernen. Der opstår herved et nyt arbejdsflow, som projektet vil undersøge potentialerne i. Desuden evalueres AI-systemets nøjagtighed og hurtighed til at diagnosticere patienter med slagtilfælde.

Projektet vil systematisk indsamle viden fra videnskabelige artikler om andre tilgængelige AI-systemer til hjerne-MR-scan af patienter med slagtilfælde. Derefter valideres Apollo-systemets nøjagtighed via et retrospektivt klinisk kohortestudie. Til sidst vil projektet vurdere potentielle fordele ved det nye arbejdsflow.

PROJEKTPERIODE

Start: December 2020
Slut: 2024 (udskudt pga. barsel)

MERE INFO

Projektet er et ph.d.-projekt af Jonas Asgaard Bojsen og udføres i samarbejde med Center for Klinisk Kunstig Intelligens (CAI-X).

Læs mere om projektet på cai-x.com

Se Jonas Asgaard Bojsens publikationer

PARTNERE

KONTAKT

Jonas Asgaard Bojsen

Jonas Asgaard Bojsen

Læge | +45 65412155 | [email protected]

Benjamin Schnack Rasmussen

Benjamin Schnack Rasmussen

Postdoc, læge | (+45) 6077 4050 | [email protected]