Den Virtuelle Isolationsstue

Der er stigende behov for at isolere patienter på hospitaler på grund af infektioner, ikke mindst i pandemier som covid-19, hvilket betyder, at personalet skal have god viden og færdigheder inden for infektionshygiejne. En udfordring er, at mikroorganismer ikke kan ses med det blotte øje, hvilket gør det svært at se konsekvensen af sine handlinger i forbindelse med infektionshygiejne.

MÅL

Projektets formål er at udvikle en løsning med Virtual Reality (VR), hvor klinisk personale kan træne adfærd og hygiejneprocedurer på isolationsstuer i trygge og ugenerede rammer. Ved hjælp af VR vil projektet “gøre det usynlige synligt” og vise personalet, hvorfor de mange foranstaltninger er nødvendige ved smittespredende sygdomme, samt give personalet viden om korrekt isolering og færden på en isolationsstue. Med Den Virtuelle Isolationsstue vil personalet ved hjælp af lyd, farver og “berøring” opleve, hvordan bakterier og vira kan spredes på stuen og videre rundt i afdelingen, og hvad deres adfærd betyder for spredningen.

Den Virtuelle Isolationsstue tilgodeser individuelle læringsbehov gennem en kombination af teori og praktisk udførelse af træningsprocedurer i et virtuelt miljø. Den Virtuelle Isolationsstue vil gøre personale, der skal håndtere patienter med covid-19 eller andre smittespredende sygdomme, mere trygge og sikre i deres adfærd.

PROJEKTPERIODE

Start: oktober 2020
Slut: september 2021

MERE INFO

Forsknings- og Innovationsprojektet Digital Vision sætter fart på digitaliseringsprocessen på én afdeling på Odense Universitetshospital, navnlig Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S. Læs mere om underprojekterne i Digital Vision.

PARTNERE

Projektet udføres på Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme på Odense Universitetshospital i forbindelse med Digital Vision. Hygiejneorganisationen på Odense Universitetshospital og Wacky Studio er samarbejdspartnere på projektet.

,

EKSTERN FINANSIERING

Den Virtuelle Isolationsstue har fået 245.000 kr. fra OUH’s Innovationspulje.

KONTAKT

Rikke Lyngholm Christensen

Rikke Lyngholm Christensen

Daglig leder | (+45) 2462 9727 | [email protected]