Brug af eHealth i kommunikation om fosterdiagnostik

Alle gravide kvinder i Danmark tilbydes undersøgelser (screenings) for Downs syndrom. Undersøgelserne kombinerer moderens alder, biofysiske (ultralyd) og biokemiske markører til at estimere risikoen for at bære et foster med Downs syndrom.

Gravide kvinder med øget risiko tilbydes yderligere tests. Formålet med undersøgelserne for Downs syndrom er at hjælpe gravide kvinder til at træffe deres eget valg, og præcis information er en vigtig forudsætning.

MÅL

Det overordnede formål med ph.d.-projektet var at udvikle en eHealth-intervention, der skulle forbedre gravide kvinders evne til at træffe et informeret valg om undersøgelserne for Downs syndrom samt at undersøge virkningerne af interventionen.

RESULTATER

Projektet vist, at en it-baseret løsning kan supplere den mere traditionelle mundtlige information og brochurer ved information om undersøgelserne for Downs syndrom. En succesfuld udvikling af et sundhedswebsite kræver en velstruktureret proces og involvering af interessenter.

DATO

Start: 2011
Slut: 2015

PARTNERE

Projektet blev gennemført i samarbejde mellem CIMT, Gynækologisk – Obstetrisk Afdeling D, OUH, Erhvervsakademiet Lillebælt og SDU.

KONTAKT

Mette Maria Skjøth

Mette Maria Skjøth

Innovationskonsulent | (+45) 2057 5043 | [email protected]

Jane Clemensen

Jane Clemensen

Klinisk forskningsleder | (+45) 3057 6717 | [email protected]