Skip til primært indhold

Seniorforsker Astrid Janssens

Astrid Janssens har været tilknyttet CIMT som seniorforsker siden februar 2020.

Astrid har en baggrund i psykologi og antropologi og færdiggjorde sin ph.d. i Medicine and Health Sciences ved University of Antwerpen i Belgien.

Astrids forskning har især haft fokus på unges oplevelser med sundhedsvæsenet for at forbedre deres mentale sundhed og velbefindende. Hun har en tværfaglig tilgang til at udforske og identificere, hvad der definerer (mental) sundhed og til at skabe de nødvendige forudsætninger for lighed i sundhed og for patientinvolvering i sundhed og sundhedsforskning.

Hendes projekter strækker sig fra evaluering af sundhedsinstitutionernes organisering over mønstre for brug af og adgang til behandling og til udvikling af behandlingsmodeller direkte ved patienter og centrale interessenter. Hun har erfaring med en række forskellige forskningsmetoder, bl.a. kvalitative studier, Delphi-metoden, observationer, epidemiologi og PRO (patientrapporterede oplysninger).

Astrid har været drivkraften i opbygningen af ForSa-P, Center for Forskning sammen med Patienter og Pårørende på Odense Universitethospital, hvor hun i dag er forskningsleder.

Astrid stammer fra Belgien, og inden hun kom til Danmark arbejdede hun på University of Exeter Medical School i Storbritannien, hvor hun var medlem af instituttet for sundhedsforskning. Astrid var del af af det anerkendte Patient and Public Involvement Team, hvor hun brugte innovative metoder for at sikre, at bl.a. patienter var involveret i alle trin i forskningsprocessen.

På Syddansk Universitet (SDU) står hun i spidsen for modulet Patient and Society og bidrager til flere andre moduler om sundhedsforskning og brugerinvolvering.

  • Professor, Enhed for Brugerperspektiver ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU)
  • Forskningsleder ved ForSa-P, Center for Forskning sammen med Patienter og Pårørende, OUH
  • Adjungeret lektor ved University of Exeter Medical School, Storbritannien

Se Astrids publikationer

APPFWU01V