MomIT – IT-løsning til vægttab efter fødsel

Mere end en tredjedel af alle gravide danskere er overvægtige eller svært overvægtige, og tallet er stigende. Det kan give komplikationer ved fødslen og øge risikoen for graviditetssukkersyge, overvægt og deraf følgende livsstilssygdomme hos barnet.

Generelt føler mange kvinder ikke, at de ved nok om, hvad de må og ikke må efter en fødsel ift. træning. Mange glemmer at spise sundt og nedprioriterer egne behov til fordel for barnet. Samtidig har mange nybagte mødre urealistiske forventninger til, hvor hurtigt de kan tabe sig efter fødslen.

MÅL

Ph.d.-projektet har som mål at hjælpe nybagte mødre til at leve en sund livsstil og kontrollere deres vægt efter graviditet og fødsel. Ved at tabe babyvægten på en sund måde kan mødrene mindre omfanget af overvægt senere i livet samt de ulemper og risici, som overvægt fører med sig, herunder type 2-diabetes. Samtidig vil det give de kvinder, der bliver gravide igen, en graviditet og fødsel med færre komplikationer.

Med inspiration fra participatory design involverer ph.d.-projektet brugere og udviklere i udviklingen af en løsning. Effekten skal måles ved et randomiseret kontrolleret studie blandt 120 førstegangsmødre.

Mette Maria Skjøth

DATO

Start: april 2017
Slut: april 2020

Projektet er et ph.d.-projekt af Pernille Kjærgaard Christiansen.

Besøg Pernilles profil på LinekdIn.

Skriv til Pernille.

EKSTERN FINANSIERING

MomIT – IT-løsning til vægttab efter fødsel

KONTAKT

Mette Maria Skjøth

Mette Maria Skjøth

Projektansvarlig | (+45) 2057 5043 | [email protected]

Pernille Kjærgaard Christiansen

Pernille Kjærgaard Christiansen

Ph.d.-studerende | (+45) 6550 4861 | [email protected]