Kristian Kidholm – Innovationsprofessor og forskningsleder

Kristian Kidholm, Forskningsleder MTV

Samfundsvidenskabelig forskningsleder, ph.d., lektor

Se Kristian Kidholms publikationer

Kontakt: [email protected]

Kristian Kidholm står bag udviklingen af MAST (Model for Assessment of Telemedicine), der bruges som ramme for at vurdere effekten af telemedicinske løsninger. I dag er det den mest brugte model i verden til at vurdere telemedicin, og Kristian rejser verden rundt for at fortælle om modellen og undervise i brugen af den. Modellen anbefales også af Europakommissionen som den fremgangsmåde, der kan sikre en nøjagtig og pålidelig evaluering af anvendelse af telemedicin i sundhedssektoren.

Kristian er løbende vejleder for ph.d.-studerende, og til daglig leder han forskningsgruppen for Medicinsk Teknologivurdering (MTV) på Odense Universitetshospital. Evaluering af medicinsk teknologi giver hospitalsledelsen et forskningsbaseret grundlag for at beslutte, hvorvidt en ny behandling eller teknologi skal gøres til en del af OUH’s tilbud til patienterne.

”Mit mål er, at vi skal have teknik og telemedicin, fordi det giver patienten en bedre oplevelse og bedre behandling. Og det skal kunne dokumenteres – vi skal ikke bare have noget ny teknologi, fordi det ser smart ud. Det skal gøre en forskel.”

Kristian skriver jævnligt debatindlæg til altinget.dk og Dagens Medicin og bidrager gerne med en faglig vinkel på implementering af telemedicin og ny teknologi i sundhedsvæsenet.

Ph.d.-studerende

Nuværende

Afsluttede