Jane Clemensen – forskningsleder

Jane Clemensen

Klinisk forskningsleder, ph.d., professor ved HC Andersens Børnehospital på OUH

Se Jane Clemensens publikationer

Janes speciale er participatory design; et forskningsdesign, som er udviklet i datalogien, men som Jane har tilpasset og udviklet til sundhedsvidenskaben. Participatory design involverer alle interessenter i hele forskningsprocessen; patienter, pårørende, klinikere, ledelsen og virksomheder.

Jane er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har blandt meget andet været med til at starte kandidatuddannelsen i klinisk sygepleje; cand.cur. på SDU. Ved siden af sin forskning og vejledning af en række ph.d.-studerende underviser Jane på forskellige sundhedsfaglige uddannelser.

I foråret 2017 vandt hun prisen som Årets Forsker ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, og i november 2017 blev Jane udnævnt til professor i telemedicin ved HC Andersens Børnehospital på OUH.

Jane er ikke bange for at stille de skæve spørgsmål og sætte spørgsmålstegn ved ”plejer”. Hun vil gerne sætte fokus på emner, som vi ikke normalt taler om i sundhedsvæsenet.

”Det, der motiverer mig, er at kunne forandre nogle ting til det bedre. Jeg brænder for, at den forskning vi laver, kommer ud i verden til patienterne og den almindelige befolkning. Forskningen skal ud og arbejde og gøre en forskel”.

Ph.d.-studerende

Nuværende

Afsluttede