TV-avisen fortæller om hjemmeophold til for tidligt fødte

De gode resultater fra projektet om tidligt hjemmeophold til for tidligt fødte børn vækker genklang. Derfor har TV-avisen på DR bragt et indslag om projektets gode resultater – for både børnene, familielivet, personalet og økonomien.

I indslaget besøger vi lille Mila, der er født 11 uger for tidligt og hendes forældre.

Se indslag fra TV-avisen den 24. juli 2019

Se lille Mila i indslaget fra TV-avisen den 24. juli 2019. (Foto: Thea Bjørn, DR)

Desuden medvirker ph.d. Kristina Garne Holm, sundhedsøkonom i CIMT Maja Kjær Rasmussen og sygeplejerske Sonja Jensen. Se indslaget fra TV-avisen her.

I indslaget kan vi også høre, at der er international interesse for resultaterne – bl.a. er der startet lignende projekter i Norge.

Projektet var et forskningsprojekt af sygeplejerske og ph.d.-studerende Kristina Garne Holm fra HC Andersen Børnehospitalet  på Odense Universitetshospital. I projektet sendte man for tidligt fødte børn og deres forældre tidligere hjem fra hospitalet med støtte via en iPad, så familien kunne komme rigtigt i gang med familielivet derhjemme i stedet for at være indlagt frem til terminsdato som hidtil.

Projektet viste så gode resultater, at det gik direkte fra projekt til klinisk drift. Den økonomiske evaluering viser desuden, at hjemmeopholdene ikke er dyrere for hospitalet og desuden frigiver sengepladser på hospitalet til børn med behov for intensiv pleje.