«

»

Folkemødet, debat: Blev omsorgen væk i dokumentation og fokus på symptomer?

Hvornår:
juni 17, 2017 kl. 2:30 pm – 4:00 pm
2017-06-17T14:30:00+02:00
2017-06-17T16:00:00+02:00
Hvor:
Folkemødet, Stand J48, Kæmpestranden
Pris:
Gratis
Kontakt:
Lea Bohn, Innovationskonsulent, OUH

På årets folkemøde afholder vi en række debatevents i det fælles telt for Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital, repræsenteret ved CIMT. Alle er velkomne.

Lørdag d. 17. juni kl. 14.30-16.00 | Blev omsorgen væk i dokumentation og fokus på symptomer?

“Vi er vel også en slags mennesker?”
Citatet er taget fra en ældre patient med hoftefraktur. Hun efterspørger kærlig omsorg hos personalet på hospitalet, og problematiserer det at være en ældre patient – med følelsen af at have mindre værdi – bare pga. alder.

Hvordan kan vi i sundhedssystemet imødegå behov hos denne gruppe, som måske lever alene og har særlige udfordringer fx efter en operation. Kan frivillige udfylde behovet for kærlig omsorg? Skal vi re-tænke den måde vi organiserer os på og den måde vi yder ”omsorg på”? Kan man overhovedet forvente kærlig omsorg på et hospital?

Paneldeltagere: Christine E. Swane (Kultursociolog, ph.d., Direktør i Ensomme Gamles Værn), Erik Stagsted (Landsformand, DANSKE ÆLDRERÅD), Søren Jakobsen (Ledende overlæge, Geriatrisk afd., OUH Svendborg Sygehus)

Facilitator: Jane Clemensen, klinisk forskningsleder, lektor, Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital

Permanent link til denne artikel: http://cimt.dk/begivenhed/folkemoedet-debat-blev-omsorgen-vaek-i-dokumentation-og-fokus-paa-symptomer/